Sense necessitat de tancar i de deixar de treballar en els altres tres foros oberts:
- Els conceptes erronis en Biologia i Geologia i l'alfabetització lingüística
- Els marcadors socials
- L'aprendre a aprendre
doncs es permet introduir altres temes importants als nostres debats, com ha estat per exemple adonar-nos de la utilitat del DIIGO per a la nostra pràctica docent, què us sembla si comencem una vessant més pràctica?, com pot ser el cas de l'utilització de les TIC a les nostres classes, a les nostres o a la de altres companys i companyes d'una manera més concreta i propera a nosaltres.
La proposta concreta seria la de plasmar pràctiques educatives, be perquè les estem utilitzant o be perquè les hem vist, ens les han comentat, les han aconsellades ... i debatre-les, ja sabeu que no per ser un tòpic és menys cert que en el nostre treball no n'hi han receptes i, tècniques, metodologies que a mi em van molt be i em funcionen en altres entorns poden resultar un fracàs, i a l'inrevés. Doncs d'això es tracta d'aportar experiències (i si són lliures millor) i comentar els seus pros i contres.
El tema el podem fer tant ample com vulgueu i com volguem, així podem comentar aspectes i aplicacions conceptuals, procedimentals, actitudinals, d'avaluació etc. El cas de les metodologies de José Luis Castillo citada pe Sergio, podria ser un bon començament i més concretament la seua posada en pràctica d'eixa proposta d'exàmens, que personalment em sembla d'allò més interessant per començar a canviar algunes coses al si de les nostres aules.
Al cap i a la fi era l'objectiu fonamental al crear el grup.
Què us sembla?

Visitas: 422

Respuestas a esta discusión

El Congrés està donant bon materials.
Per exemple:
Un un taller moodle, en el qual podem entrar com invitat/da on es parla de:
Fuentes de información y actualización profesional docente. Gestión...
Dins del qual podem trobar el document final del curs:
35 PROPUESTAS PARA EL USO DE SUSCRIPCIONES A CANALES RSS EN EL AULA
Es el resultat del treball del taller "Fuentes de información y actualización profesional docente. Gestión de lectores de canales RSS", que ha dirigit Elías Fernández. Són 35 idees concretes que han desenvolupat elsi les participants del taller sobre com dur el RSS a l'aula.

Al marge del congrés n'hi ha una sèrie d'articles interessant, per al debat, en el darrer butlletí de Quaderns digitals (número 53):

Necesarias reflexiones criticas frente al uso (y abuso) de la web 2.0

Sistema Integral de Información de Recursos Digitales Educativos y ...

Una propuesta para fortalecer las competencias docentes en el aula ...
Us deixe dues referències interessants de treball que he trobat en el blog de Manuel:
- La primera és una nova aplicació de Google Earth sobre boscos que estan desapareixent degut a la deforestació (com ens recorda Manuel, cal tenir instal·lat el programa per poder veure-ho). Es tracta d'un conjunt de visualitzacions 3D agregades a la Galeria d'aquesta aplicació. Les visualitzacions mostren l'estat de boscos al voltant del món, país per país. Avui dia, el món ha perdut ja quasi la meitat dels seus boscos, i la contínua desforestación contribueix així enormement, al canvi climàtic i a la pèrdua de biodiversitat.
- La segona és una aplicació seua, en base als "mapes conceptuals" per treballar el tema de la "FAM"
"Des de mi tarima" , bloc del nostre company Javier (que no ens cal referència perquè som seguidors permanents) ens anuncia l'aparició del "FIREFOX 3.0" i l'actual grau de descàrregues. Com podem observar l'ha eixit un gran competidor a l'explorer, i a més a més lliure.

Persoalment també me l'he actualitzat i les novetats són molt bones i adequades. En principi no suporta alguns temes i/o complements que teniem instal·lats, però a poc a poc ja s'ho faran.
Acabe de llegir una experiència, l'autor de la qual, Tomás Guajardo és professor d'economia de l'IES Pablo Gargallo de Saragossa i de Didàctica d'economia en la Universitat de Saragossa.
En ella es descriu la utilització del bloc com eina de treball compartida entre els alumnes i el professor, centrant-se en dues parts:
- El blog com eina de treball per als alumnes: Amb els weblogs els alumnes realitzen entrades sobre: activitats del llibre de text, temes de debat, resums de premsa econòmica, reflexions visites i activitats extraescolares, temes transversals i interdisciplinars, treballs d'ampliació, etc.
Amb el notificador de blogs del programa feedness el professor coneix a temps real les entrades que estan realitzant els alumnes en els seus respectius blogs, pel que el control de les tasques és automàtic.
- Economyblog: Un videoblog per a ús de la pissarra digital Mitjançant aquest videoblog la composició d'una notícia d'economia tipus seria la següent:
a) Una primera part dedicada a text i imatge fixa per a resumir la notícia en aquells aspectes més importants;
b) Una segona part en la qual es captura un video de capacitat limitada per a la seua fàcil reproducció amb la banda ampla adsl. Aquest video es basa, principalment en informació econòmica dels serveis informatius de cadenes de TV o reportatges específics d'un tema.
Carmen Betanzos Pérez i Fernando García Páez ens fan una presentació molt il·lustrativa i clara sobre les aplicacions de la web 2.0 a l'aula presentación. A més ens ofereixen una sèrie de recursos de consulta per a aprofundir en el tema.
Recordem que les eines de la Web 2.0 són gairebé totes lliures, gratuïtes, en línia, interactives i fàcils d’utilitzar. Ens poden anar molt bé per a crear les nostres propostes pedagògiques, webquest, tutorials, per a treballar de forma cooperativa entre nosaltres, i també poden i haurien de ser útils al nostre alumnat per a realitzar i presentar els seus treballs: crear presentacions, desar música, comunicar-se entre ells i entre elles, i moltes coses més.

Els usuaris i les usuaries de Blogger estem d'enhorabona s'ha llançat, en període de proves la nova barra d'edició; de moment cal entrar des de Blogger in Draft .
La funció de "desar" és més ràpida i no cal recarregar la pàgina, per la nova funció AJAX.
La barra d'eines és més completa ja que han afegit les funcions de tatxat i resaltar amb color.
La càrrega de les imagenes també és novedosa, doncs podem pujar-les sense recarregar l'entrada i ofereix la possibilitat de redimensionar-la i cubicar-la en el lloc desitjat d'una manera més senzilla que abans.
També té la funció d'autodesat per a no perdre els nostres treballs...
En fi, cal anar provant-la per veure les noves possibilitats.
El Ministeri de cultura inclou en la seua web Geocultura, un projecte que disposa de dades de contacte i la seua ubicació geogràfica de més de 7000 institucions culturals.
De vegades, per exemple en un tutorial, ens resulta pràctic veure el procés que seguim per a una determinada tasca que estem intentar ensenyar en l'ordinador. Encara que n'hi ha diferents programes, com ara Captivate d'Adobe o CamStudio, m'incline per Wink, sobretot per la seua facilitat d'ús, és d'ús lliure, encara que no és de codi obert i està disponible tant per a Windows com per a Linux.
Aquest programa permet capturar i editar processos en la pantalla d'un ordinador.
Les seues possibilitats són moltes, ja que permet tant capturar una narració feta sobre la marxa, com afegir-la posteriorment, inserir botons per a parar l'animació, o anar a un "frame" determinat... inserir textos, altres imatges, comentaris de veu ....
Es genera una pàgina web amb un arxiu de flash incrustat.
Per a publicar-lo, hauríem de pujar pàgina web i arxiu swf a internet. He realitzat una primera prova explicant el procés per a incrustar una resposta a Internet a l'aula i aquest ha estat el resultat.
Tenim un tutorial molt senzill a:
Ací està el resultat molt ràpid per ser una prova, però té moltes possibilitats
Archivos adjuntos
Realment interessant el programa que ens explica Carlos en el seu Bloc, ARTNATOMÍA, és un programa que ens ensenya, detalladament, el funcionament dels músculs de la cara amb animacions francament bones de cadascun d'ells.
Quan entrem en l'aplicació tenim dues opcions: esquema i naturalista, en aquest últim podem observar els moviments d'una manera més realista però en el model esquema, en estar més simplificat és veu millor.
També podem escollir entre el nivell I i el II i dins de cadascun: l'etimologia del múscul, la situació, la forma, les accions que executa, i l'expressió resultant.
Però el millor és que cadascu i cadascuna anem experimentant amb el programa.
Una nova aplicació web 2.0: Chinswing.
Es tracta d'un "tauler d'anuncis" on qualsevol pot afegir missatges de veu als debats d'actualitat. Pots compartir els teus interessos personals o passatemps, debat temes candents o trobar respostes a les preguntes, de lamateixa manera que ho fem cí o n redbiogeo, però la gran diferència és que sentim les nostres veus, ja que conbina les característiques dels podcasts, fòrums de text i xat de veu en viu per a crear tota una nova manera de parlar, participar i comunicar-nos.

RSS

2025   Creado por Red Social INTEF.   Tecnología de

Emblemas  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio