Josep M. Torra Colom
  • Igualada (Barcelona)
  • España
Compartir en Facebook
Compartir

Las amistades de Josep M. Torra Colom

  • Mª Jesús García San Martín

Grupos de Josep M. Torra Colom

RSS

463 - Selectivitat 2015: simulador i comparador amb les notes de 2014 (1ª assignació)


Una vegada conegudes les notes individuals de les PAU 2015  i la nota mitjana de l'expedient de batxillerat, es pot utilitzar el comparador amb les notes de tall de la selectivitat de 2014 (1ª assignació) per veure les possibilitats de poder entrar a la titulació desitjada. Aquest comparador està enllaçat dins l'aula virtual adn-dna.net 2.7 en:

Aula virtual adn-dna.net 2.7
Categoria:
ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL

Recurs nº 03 - Simulador de notesEs poden consultar els resultats globals per a tot Catalunya i en les diferents matèries a través del mateix Tema - 6 Informació notes de tall en el recurs nº 6 resultats globals de les PAU 2015 a Catalunya.

Per seguir les actualitzacions d'aquest blog adn-dna, els recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net i notícies d'actualitat científica, ara també es pot fer a través de Twitteradn-dnanet i #adndnanet

Els lectors del blog adn-dna i usuaris dels recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net poden incorporar, en l'apartat de comentaris d'aquest post, altres informacións relacionades amb les PAU 2015.

Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  cal seguir les instruccions indicades en el post 341.

462 - Frases en adn-dna.net


Amb aquest post s'inicia una nova sèrie de recopilacions de frases fetes, aquesta correspon a @CRCiencia.
Els lectors del blog adn-dna i usuaris dels recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net poden incorporar, en l'apartat de comentaris d'aquest post, altres referències a frases fetes que es podran incorporar a aquesta recopilació.

Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  cal seguir les instruccions indicades en el post 341.

461 - Humor científico en adn-dna.netEste dialogo aparece en @CientificoenEsp 

Taxista:Cómo está el país, ¿eh?
Pasajero:¿Cómo está?
Taxista:Esto...mal 
Pasajero:¿Comparado con?Necesitaríamos un grupo control.
Taxista:¿Científico? 
Pasajero:¡Por supuesto!Para leer otros posts relacionados en este blog consultar la etiqueta humor.

Los lectores del blog adn-dna y los usuarios de los recursos de ciencias de la naturaleza adn-dna.net pueden sugerir, en el apartado de comentarios de este post, otras propuestas de humor científico.

Nota: Para comentar este post se recomienda seguir las instrucciones indicadas  en el post 341 de este blog adn-dna.

460 - Orientació acadèmica i professional: treballar de biòleg

Charles Darwin
Una vegada realitzades les PAU 2015 , es planteja la necessitat d'escollir els estudis adients per poder desenvolupar després l'activitat professional al llarg de la vida. Adjunto l'enllaç a un post de José Ramón Alonso on detalla les possibles sortides professionals pels biòlegs a la vegada que explica el perfil professional adient per incorporar-se al món del treball.Els lectors del blog adn-dna i usuaris dels recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net poden incorporar, en l'apartat de comentaris d'aquest post, altres informacións i recursos d'orientació acadèmica.

Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna cal seguir les instruccions indicades en el post 341.

459 - Pautes de correcció examen de biologia juny 2015La pauta publicada com a criteri de correcció de l'examen de biologia de les PAU 2015 està incorporada a l'aula virtual adn-dna.net 2.7 en:

Categoria:
ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL

Recurs 7a - Criteris dE biologia juny 2015


Consulta la relació de recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net

En el lateral d'aquest blog hi ha l'enllaç per subscriure´s per email al blog adn-dna i també et pots subscriure al canal adn-dna.net a Youtube. 
Es pot seguir a través de Twitter les actualitzacions dels recursos a adn-dna.net i una selecció de notícies d'interès científic d'actualitat.

458 - I Festa de la Ciència de la UB


La UB divulga ha organitzat enguany la I Festa de la Ciència UB amb l'objectiu d'obrir les portes de la Universitat de Barcelona a la ciutadania per apropar-li la recerca que s'hi duu a terme, d'una manera lúdica i innovadora.

Universitat de Barcelona
La festa va tenir lloc el divendres 22 de maig de 10 a 19 h a l'Edifici Històric i les activitats programades abastaven totes les àrees del coneixement.

Els assistents van gaudir, per exemple, d'un breu viatge al nanomón amb explicacions divulgatives de les implicacions de treballar a l'escala nano (entre 1-100 nm); van aprendre com els sòlids cristal·lins difracten els electrons; van identificar conceptes relacionats amb les inundacions i la hidrometeorologia; van analitzar algunes de les il·lusions òptiques més conegudes per valorar com el cervell és capaç d'enganyar; van conèixer un programa informàtic capaç de generar les mateixes reaccions físiques, psicològiques, emocionals i conductuals que s'experimenten davant de certs estímuls. 
Font: Universitat de Barcelona

El seguent video presenta un resum de l'activitat.


En la web de recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net es poden consultar altres activitats relacionades amb l'estímul de la vocació científica.

En el lateral d'aquest blog hi ha l'enllaç per subscriure´s per email al blog adn-dna i també et pots subscriure al canal adn-dna.net a Youtube. 
Es pot seguir a través de Twitter les actualitzacions dels recursos a adn-dna.net i una selecció de notícies d'interès científic d'actualitat.

457 - ¿Ansiedad ante los exámenes? 5 trucos para vencerla

456 - Controla tu ansiedad ante los exámenes finales

455 - Joc de ciència: el joc del llop

Canis lupus
El coneixement del llop per als més joves


Un joc didàctic, adreçat especialment als més menuts, d'una franja d’edat entre els 7 i els 12 anys, per al coneixement del llop com a espècie animal de gran importància per a l'equilibri ecològic dels ecosistemes on viu.

El joc està estructurat en diferents pantalles, cada una dedicada a un tema relacionat amb la biologia, el comportament i les interaccions amb els humans, en què es prioritzen els continguts didàctics amb un magnífic suport gràfic i una acurada escenificació dels paisatges i els seus elements. 

Aquest joc està incorporat a la recopilació de jocs de ciència de l'aula virtual adn-dna.net 2.7 en:

Categoria: VOCACIÓ CIENTÍFICA

Tema - 1 "Jocs" de ciència
Per entendre la importància d'aquesta espècie, Canis lupus,  en el nostre ecosistema es recomana veure el documental incorporat al post 234 d'aquest blog adn-dna.

Els lectors del blog adn-dna i usuaris dels recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net poden incorporar, en l'apartat de comentaris d'aquest post, altres recomanacions de jocs de ciència que es podran incorporar al curs de vocació científica.

Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  cal seguir les instruccions indicades en el post 341.

454 - Ja en tens edat ?


                                                    Vols @donarsang?

Data: dilluns, 1 de juny de 2015
LLoc: Aula de Formació 
de l'Hospital d'Igualada
Horari: de 10 a 14h i de 16 a 20h

A l'aula virtual adn-dna.net 2.7 pots consultar i ampliar informació sobre la donació de sang en:

Categoria: BIOLOGIA
Curs B15 - Educació per a la salut
Tema - 4 Aparell circulatori
Recurs nº 15 - Donar sang


Els lectors del blog adn-dna i usuaris dels recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net poden incorporar, en l'apartat de comentaris d'aquest post, els enllaços a altres recursos que puguin ser d'interès sobre el tema.

Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna cal seguir les instruccions indicades en el post 341.

Regalos recibidos

Regalo

Josep M. Torra Colom aún no ha recibido ningún regalo

Enviar un regalo

 

Página de Josep M Torra Colom

Última actividad

Entrada de blog publicada por Josep M. Torra Colom
15 Jun
Entrada de blog publicada por Josep M. Torra Colom

Geolodía 2015, días 9 i 10 de mayo

Los Geolodías pretenden acercar a la sociedad tanto la Geología como la profesión del geólogo. …Ver más
4 May
Entrada de blog publicada por Josep M. Torra Colom
21 Abr
Entrada de blog publicada por Josep M. Torra Colom
19 Mar

Información de perfil

Materias que imparte / función educativa (sólo se admiten docentes con nombre y apellido y datos profesionales completos):
Ciencias de la naturaleza (ESO) Biología (Bachillerato)
Experiencia en el uso de Internet en el aula:
Aula virtual de ciencias de la naturaleza www.adn-dna.net elaborada con la plataforma Moodle. Blog adn-dna. Canal adn-dna en Youtube.http://www.scoop.it/u/josep-m-torra-colom
Nombre y localidad de su centro educativo:
Centro de secundaria
Página web personal o del centro educativo con contenido visible (compruebe que el enlace es correcto)
http://www.adn-dna.net/

Aula virtual de ciencias de la naturaleza: www.adn-dna.net


Aula virtual de ciencias de la naturaleza, adn-dna.net ( acceso libre y gratuito). Incluye contenidos para ESO y biología de bachillerato.

Pueden consultarse las actualizaciones y actividades relacionadas con el aula virtual en el blog adn-dna.

Recopilación de vídeos de ciencias en:

Canal adn-dna.net de YouTube

Canal Bionat en YouTube

Las fotos de Josep M. Torra Colom

Cargando…
  • Añadir fotos
  • Ver todos

Vídeos de Josep M. Torra Colom

  • Añade un vídeo
  • Ver todos

El blog de Josep M. Torra Colom

Pautes de correcció examen PAU biologia 2015 -Catalunya

Publicado el junio 15, 2015 a las 11:56am

Geolodía 2015, días 9 i 10 de mayo


Los Geolodías pretenden acercar a la sociedad tanto la Geología como la profesión del geólogo. Consisten en una excursión de campo guiada por geólogos y geólogas, totalmente gratuita y abierta a todo tipo de público. Se realiza en lugares interesantes por su entorno geológico, y se proporciona una información rigurosa a nivel divulgativo.

El acceso a la información detallada de la jornada se ha incorporado al blog adn-dna post 443.

Publicado el mayo 4, 2015 a las 11:30pm

Activitat científica per Sant Jordi 2015

Ampliada información en el blog adn-dna post 441

Publicado el abril 21, 2015 a las 6:13pm

Semifinal FameLab 2015 en Barcelona, el viernes 20 de marzo

Ampliada información en el blog adn-dna post 430

Publicado el marzo 15, 2015 a las 7:39pm

Els límits de la vida / Los límites de la vida

Una novel·la intensa que explica el concepte de la vida

Se puede ampliar la información en el blog adn-dna post 427

 

Nota: edición en catalán y castellano

Publicado el marzo 1, 2015 a las 7:08pm

Dia de Darwin - 2015

Hoy se celebra el Dia de Darwin - 2015 en el blog adn-dna se puede consultar el post 426 donde se incluyen recursos para trabajar contenidos de evolución biológica incorporados en el aula virtual adn-dna.net 2.7

Publicado el febrero 12, 2015 a las 9:00pm

¿Cómo cambia el cáncer la visión de la vida?

Es un vídeo emotivo, desgarrador pero muy didáctico y realista. Te va a remover por dentro y te hará plantearte tus prioridades en la vida. Se puede visualizar en el blog adn-dna post 418

Publicado el enero 16, 2015 a las 11:54pm

APP - educación: horario de clase para alumnos y profesores en Android (gratuito)

Ampliar información y enlace para su descarga en el blog adn-dna post 416

Publicado el enero 11, 2015 a las 7:00pm

La vida inmortal de Henrietta Lacks

Esta es la apasionante historia de una mujer cuyos tejidos han salvado la vida a millones de personas en todo el mundo.

Se puede ampliar la información en el blog adn-dna post 415

Publicado el enero 3, 2015 a las 6:30pm

Comentario (4 comentarios)

Necesitas ser un miembro de Internet en el Aula para añadir comentarios!

Participar en Internet en el Aula

A las 12:26pm del junio 29, 2014, Manuela Sanz Valenzuela dijo...

   Estimado compañer@:

   Continuo con mi trabajo de investigación y he visto que has realizado la función de administrador o has dinamizado con tu participación activa  esta red. Te agradecería que me contestaras a unas breves preguntas destinadas a los administradores y dinamizadores ( miembros activos y participativos) de esta red, solo te llevará unos minutos.

   El enlace a las preguntas es el siguiente:

 https://docs.google.com/forms/d/1Aih06I1tO6Ef_6DHzc4uVCd-Qcd8GDcb4qIrtPHDrgY/viewform?usp=send_form

 

 

   Muchas gracias por tu colaboración y ayuda.

 

A las 12:44pm del enero 20, 2014, Manuela Sanz Valenzuela dijo...

Estimad@ compañer@:

   Te agradecería que me ayudaras en un trabajo de investigación rellenando este breve cuestionario:

  El enlace al cuestionario es el siguiente:

   https://docs.google.com/forms/d/1Fh34hJWG00X1hPR1MpELUEO8ZWul_BXByz...

   Muchas gracias por tu colaboración.

   Un saludo

A las 12:41pm del febrero 19, 2013, Juan José Calderón dijo...

Hola Josep, me gustaría recomendarte esta página www.pil-network.com, una red global de educadores que trabajan para mejorar el aprendizaje a través de las nuevas tecnologías.

Además dispone de software gratuito, acceso a formaciones, área de debates, actividades de aprendizaje y tutoriales.

 

Espero que pueda gustarte y darle uso en tu actividad diaria.

 

Gracias y perdona las molestias.

 

Un saludo.

A las 9:35am del diciembre 16, 2008, BERNAT dijo...
El primer moodle que vaig muntar va ser al host byethost31.com, va anar bé tot i que va molt poc a poc. El tinc abandonat i només l'ús per a les classes de formació que és fan al centre on treball. Per treballar amb els alumnes he muntat un servidor a casa amb una màquina un poc obsoleta, PIII amb 256 megas de Ram, va més ràpid.Molt maco i interessant el teu curs
 
 
 

Foro

Nuevo proyecto colaborativo "Creamos nuestros propios libros de texto digitales en Infantil y Primaria" 18 contestaciones 

Iniciada por Lourdes Giraldo Vargas en Proyectos. Última respuesta de Norma Borges Perdomo 26 May.

Mi recurso TIC favorito 25 contestaciones 

Iniciada por Alberto Armada en Materiales didácticos. Última respuesta de José María Pereira Fernández 26 May.

Proyectos utilizando las TIC´s 4 contestaciones 

Iniciada por Bernardita Zulay Naranjo Rivaden en Proyectos. Última respuesta de Patria Gonzalez De Guerra 17 May.

Ser ciudadano en el siglo XXI

Iniciada por Miguel Angel López Hernández en Proyectos 6 May.

Ser ciudadano en el siglo XXI 2 contestaciones 

Iniciada por Miguel Angel López Hernández en Proyectos. Última respuesta de Miguel Angel López Hernández 4 May.

Miembros

Distintivo

Cargando…
Licencia de Creative Commons
Lo publicado está bajo una licencia Creative Commons Reconocimiento 3.0.