Els cibervolunataris serien una espècie de mediadors digitals per a ajudar al professorat a adquirir la competència digital necessària per a poder desenvolupar projectes col·laboratius amb els seus alumnes amb l'ús de les TIC i els multimèdia. Per a desenvolupar aquesta tasca de mediadors tutoritzarem a totes aquelles persones que ens ho demanem sense jutjar els seus nivells de coneixements tecnològics tot intentant transformar les seues pors, bé per ciberhostilitat o bé per reconéixer-se obertament "tecnofaves", en un canvi d'actitud. Haurem de partir dels coneixements previs reals dels usuaris per anar desenvolupant destresses i competències bàsiques que responguen als interessos concrets dels tutoritzats.

És a partir d'un desig real de l'usuari com despertarem l'interés de voler fer l'esforç per salvar la barrera que suposen tots els inicis (i nosaltres els blogfessors sabem de què parlem i totes les vesprades que hem invertit aprenent qualsevol eina que després algun company ens ensenya en pocs minuts). És amb estratègies d intel·ligència socialcom contribuirem a explicar que l'exemple del voluntariat el que fomentarà el concepte d'empatia i alteritat entre el nostre alumnat. És, per fi, amb la inteli·ligència emocional (quina major implicació que el voluntariat) com seduirem els nostres companys perquè es vulguen incoporar en projectes col·laboratius al centre.

Visitas: 62

Comentar

¡Necesitas ser un miembro de Internet en el Aula para añadir comentarios!

Participar en Internet en el Aula

Comentario por Antoni Navarro Amorós agosto 21, 2008 a las 7:18am
Gràcies Xavi per les teues idees, de tornada de vancances parlem.
antoni
Comentario por Xavier Medina julio 19, 2008 a las 8:04pm
Se m'oblidava , a ... http://cibervoluntarios.org/blog/ es troba la realitat més actual de les tasques que fan i a on es desplacen.
XAVI
Comentario por Xavier Medina julio 19, 2008 a las 8:02pm
Hola Antoni, m'agradat llegir el teu post, ... els que ens ha marcat l'etapa de voluntariat en qualsevol ordre de la vida, quan ens projectem en diverses eines ens en duem a la motxilla aquest voluntariat inherent. En les TIC jo també el projecto, sense gratuïtat, i deixar temps ni un avança ni fa avança al grup o persones.
He entrat a ...http://www.novadors.org/, i m'ha agradat força els objectius, estaré molt atent a allò que feu.
Et comento a tu i als que puguin llegir el post que quan he visitat NOVADORS, me enrecordat que jo estic registrat a http://www.cibervoluntarios.org/ on es trobem moltes similituds. Es té previst organitzar un CONGRÉS a Barcelona al setembre, on rebre formació. Entrant a la web veuràs els seus objectius.
Bé, acabo, per altra banda he pensat en respondre't en català,.... quan he fet la meva pàgina no se'm va acudir possiblement perque baixaria allò de la lectura de la gent,.... però no estaria malament la possibilitat que hi haguessin les diverses llengues de l'Estat i amb un traductor enganxat a la nostra pàgina es pogués traduir al castella.

Fins aviat i et felicito per la tasca que feu
Xavi
Barcelona
Tutor 6ep - Cap Formació Humana

2021   Creado por Red Social INTEF.   Tecnología de

Emblemas  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio