Josep M. Torra Colom
  • Igualada (Barcelona)
  • España
Compartir en Facebook
Compartir

Las amistades de Josep M. Torra Colom

  • Mª Jesús García San Martín

Grupos de Josep M. Torra Colom

RSS

577 - Biologia humana: dissecció de cervell


Els alumnes de biologia humana de batxillerat, una vegada acabat l'estudi del sistema nerviós ,han realitzat la dissecció d'un cervell animal. Fa uns dos mesos que el cervell el tenien posat en alcohol per facilitar la seva manipulació i observació durant la pràctica de laboratori.

En l'apartat de comentaris d'aquest post publicaran l'enllaç al video realitzat d'aquesta dissecció i l'explicació d'una malaltia relacionada.

Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  cal seguir les instruccions indicades en el post 341.


Termini per publicar comentaris dilluns 23 d'abril de 2018 a les 22:00h 

576 - Cultura científica: Stephen Hawking - EPD

Stephen Hawking(1942-2018)
Commoció al Regne Unit per la mort, la matinada d'aquest dimecres, del científic mundialment famós Stephen Hawking, als 76 anys, segons ha anunciat la seva família. El decés ha tingut lloc a la seva residència de Cambridge.

Considerat el gran deixeble d'Albert Einstein, el físic va aconseguir rellevància global no només pels seus treballs sobre els forats negres i la relativitat, sinó per llibres de divulgació com 'Breu història del temps', que des que es va publicar el 1988 es va convertir en un 'bestseller' absolut. El seu exemple, i el seu sentit de l'humor, així com la postració en una cadira de rodes van definir una personalitat que plora tothom a les illes Britàniques a hores d'ara, i que es va convertir en exemple de superació davant l'adversitat.
Font: ara.cat
Activitat proposada:

Els alumnes de cultura científica de 1r de batxillerat podran incorporar en l'apartat de comentaris d'aquest post aquells aspectes que considerin més rellevants d'aquest gran científic.

Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  cal seguir les instruccions indicades en el post 341.

575 - Biologia humana batxillerat: dissecció d'un ull


Els alumnes de biologia humana de batxillerat, una vegada acabat l'estudi dels òrgans dels sentits han realitzat la dissecció d'un ull.

En l'apartat de comentaris d'aquest post publicaran l'enllaç al seu treball, sobre aquesta pràctica, realitzat en video i penjat a YouTube.

Només seran publicades i avaluades les respostes incorporades a l'apartat de comentaris d'aquest blog adn-dna seguint els criteris indicats en el post 341.

574 - La recerca sobre càncer de còlon portada a l'aula
Participa en l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  seguint les instruccions indicades en el post 341.

573 - "Fem sinapsis..."


Amb l'etiqueta "Fem sinapsis" aniré incorporant al blog adn-dna un recull de frases amb la finalitat de provocar sinapsis actives entre les neurones del nostre cervell.Els lectors del blog adn-dna i usuaris dels recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net poden incorporar, en l'apartat de comentaris d'aquest post, la seva opinió personal sobre la frase i a la vegada proposar altres frases per la seva publicació.

Participa en l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  seguint les instruccions indicades en el post 341.

572 - Dia Mundial de las Enfermedades Raras - 2018


Cada año, la Federación Española de Enfermedades Raras (FEDER) celebra en coordinación con la Organización Europea de Enfermedades Raras (EURORDIS) y con la Alianza Iberoamericana de Enfermedades Raras (ALIBER) una Campaña de Sensibilización enmarcada en el Día Mundial de las enfermedades raras (28 de febrero). La Campaña tiene como objetivo concienciar sobre las enfermedades poco frecuentes y situarlas como una prioridad en la agenda social y sanitaria.Se puede suscribir por email, en el lateral derecho de este blog, para recibir los posts publicados y las actualizaciones en recursos de ciencias de la naturaleza adn-dna.net. Tambien puede suscribirse al canal de YouTube:  adn-dna.net y seguir a través de Twitter : adn-dnanet i #adndnanet


Los lectores del blog adn-dna y los usuarios de los recursos de ciencias de la naturaleza adn-dna.net pueden explicar, en el apartado de comentarios de este post, las informaciones que consideren de interés relacionadas con este Dia Mundial de las Enfermedades Raras.

Nota: Para comentar este post se recomienda seguir las instrucciones indicadas  en el post 341 de este blog adn-dna.

571 - Fira de l'Ensenyament a Igualada, el 23 i 24 de febrer


Es pot consultar tota la informació detallada d'aquesta activitat en KASERNA.

Els lectors del blog adn-dna i usuaris dels recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net poden incorporar, en l'apartat de comentaris d'aquest post, altres informacions relacionades amb aquesta activitat.


Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  cal seguir les instruccions indicades en el post 341.

570 - Portes obertes al laboratori, diumenge 18 de febrer

569 - Vols ser científic? . Participa en aquestes activitats


Per cultivar la vocació científica dels joves cal incentivar la participació en les diferents activitats de divulgació que ofereixen els centres de recerca i institucions relacionades amb la ciència.

En l'aula virtual adn-dna.net 2.7, he incorporat en la categoria VOCACIÓ CIENTÍFICA un nou curs VC04 - Vols ser científic? on es podrà consultar la informació sobre les diferents convocatòries que s'ofereixen amb aquesta finalitat motivadora. Curs VC01 - Vocació científica
 Curs VC02 - "Viure" la ciència
 Curs VC03 - Llibres de ciència
 Curs VC04 - Vols ser científic?Els lectors del blog adn-dna i usuaris dels recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net poden incorporar, en l'apartat de comentaris d'aquest post, altres informacions relacionades amb activitats de foment de la ciència.

Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  cal seguir les instruccions indicades en el post 341.

568 - Biologia 4t ESO: extracció d'ADN


Els alumnes de biologia i geologia de 4t ESO han realitzat una pràctica de laboratori d'extracció de l'ADN de la mucosa bucal pròpia. Ara en l'apartat de comentaris d'aquest post ens presenten una activitat voluntària on fan l'extracció d'ADN de diferents mostres biològiques.

El protocol per a la realització de la pràctica es pot consultar dins l'aula virtual adn-dna.net 2.7 en:

PRÀCTIQUES DE LABORATORI

Curs P02 - BioquímicaPer seguir les actualitzacions d'aquest blog adn-dna, els recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net i notícies d'actualitat científica, també es pot fer a través de Twitter : adn-dnanet i #adndnanet.

Participa en l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  seguint les instruccions indicades en el post 341.

Regalos recibidos

Regalo

Josep M. Torra Colom aún no ha recibido ningún regalo

Enviar un regalo

 

Página de Josep M Torra Colom

Información de perfil

Materias que imparte / función educativa (sólo se admiten docentes con nombre y apellido y datos profesionales completos):
Ciencias de la naturaleza (ESO) Biología (Bachillerato)
Experiencia en el uso de Internet en el aula:
Aula virtual de ciencias de la naturaleza http://aula.adndna.net/ elaborada con la plataforma Moodle.
Blog adn-dna http://adn-dna.blogspot.com.es/.
Canal adn-dna en Youtube https://www.youtube.com/user/jmtc10
Twitter https://twitter.com/JosepM_Torra_C
Nombre y localidad de su centro educativo:
Centro de secundaria
Página web personal o del centro educativo con contenido visible (compruebe que el enlace es correcto)
http://www.adn-dna.net/

Aula virtual de ciencias de la naturaleza: www.adn-dna.net


Aula virtual de ciencias de la naturaleza, adn-dna.net ( acceso libre y gratuito). Incluye contenidos para ESO y biología de bachillerato.

Pueden consultarse las actualizaciones y actividades relacionadas con el aula virtual en el blog adn-dna.

Recopilación de vídeos de ciencias en:

Canal adn-dna.net de YouTube

Canal Bionat en YouTube

Las fotos de Josep M. Torra Colom

  • Añadir fotos
  • Ver todos

Vídeos de Josep M. Torra Colom

  • Añade un vídeo
  • Ver todos

El blog de Josep M. Torra Colom

Recursos para preparar las PAU de biologia de Catalunya

Publicado el mayo 27, 2016 a las 9:11pm

Actividad:Día del ADN 2016

Publicado el abril 25, 2016 a las 9:00pm

Participa en La Hora del Planeta 2016

Publicado el marzo 19, 2016 a las 6:50pm

Bones Festes - Felices Fiestas - Merry Christmas

Publicado el diciembre 21, 2015 a las 6:28pm

Pautes de correcció examen PAU biologia 2015 -Catalunya

Publicado el junio 15, 2015 a las 11:56am

Geolodía 2015, días 9 i 10 de mayo


Los Geolodías pretenden acercar a la sociedad tanto la Geología como la profesión del geólogo. Consisten en una excursión de campo guiada por geólogos y geólogas, totalmente gratuita y abierta a todo tipo de público. Se realiza en lugares interesantes por su entorno geológico, y se proporciona una información rigurosa a nivel divulgativo.

El acceso a la información detallada de la jornada se ha incorporado al blog adn-dna post 443.

Publicado el mayo 4, 2015 a las 11:30pm

Activitat científica per Sant Jordi 2015

Ampliada información en el blog adn-dna post 441

Publicado el abril 21, 2015 a las 6:13pm

Semifinal FameLab 2015 en Barcelona, el viernes 20 de marzo

Ampliada información en el blog adn-dna post 430

Publicado el marzo 15, 2015 a las 7:39pm

Els límits de la vida / Los límites de la vida

Una novel·la intensa que explica el concepte de la vida

Se puede ampliar la información en el blog adn-dna post 427

 

Nota: edición en catalán y castellano

Publicado el marzo 1, 2015 a las 7:08pm

Comentario (4 comentarios)

Necesitas ser un miembro de Internet en el Aula para añadir comentarios!

Participar en Internet en el Aula

A las 12:26pm del junio 29, 2014, Manuela Sanz Valenzuela dijo...

   Estimado compañer@:

   Continuo con mi trabajo de investigación y he visto que has realizado la función de administrador o has dinamizado con tu participación activa  esta red. Te agradecería que me contestaras a unas breves preguntas destinadas a los administradores y dinamizadores ( miembros activos y participativos) de esta red, solo te llevará unos minutos.

   El enlace a las preguntas es el siguiente:

 https://docs.google.com/forms/d/1Aih06I1tO6Ef_6DHzc4uVCd-Qcd8GDcb4qIrtPHDrgY/viewform?usp=send_form

 

 

   Muchas gracias por tu colaboración y ayuda.

 

A las 12:44pm del enero 20, 2014, Manuela Sanz Valenzuela dijo...

Estimad@ compañer@:

   Te agradecería que me ayudaras en un trabajo de investigación rellenando este breve cuestionario:

  El enlace al cuestionario es el siguiente:

   https://docs.google.com/forms/d/1Fh34hJWG00X1hPR1MpELUEO8ZWul_BXByz...

   Muchas gracias por tu colaboración.

   Un saludo

A las 12:41pm del febrero 19, 2013, Juan José Calderón dijo...

Hola Josep, me gustaría recomendarte esta página www.pil-network.com, una red global de educadores que trabajan para mejorar el aprendizaje a través de las nuevas tecnologías.

Además dispone de software gratuito, acceso a formaciones, área de debates, actividades de aprendizaje y tutoriales.

 

Espero que pueda gustarte y darle uso en tu actividad diaria.

 

Gracias y perdona las molestias.

 

Un saludo.

A las 9:35am del diciembre 16, 2008, BERNAT dijo...
El primer moodle que vaig muntar va ser al host byethost31.com, va anar bé tot i que va molt poc a poc. El tinc abandonat i només l'ús per a les classes de formació que és fan al centre on treball. Per treballar amb els alumnes he muntat un servidor a casa amb una màquina un poc obsoleta, PIII amb 256 megas de Ram, va més ràpid.Molt maco i interessant el teu curs
 
 
 

Foro

Ofrece tu blog... o tu sitio web 899 contestaciones 

Iniciada por Antonio Ruiz en Buenas prácticas 2.0. Última respuesta de Gerardo González 2 Abr.

Disco duro virtual:Subir nuestro archivos a la red 1 contestación 

Iniciada por Victor Rafael en Varios. Última respuesta de Delia 30 Mar.

Retos de la sociedad del conocimiento 40 contestaciones 

Iniciada por Ferran Ruiz Tarragó en Metodología. Última respuesta de Arquimedes José Mundaraín Rojas 13 Dic 2017.

Hardware necesario para dar clases en línea

Iniciada por Clàudia Benítez Enrich en Herramientas 8 May 2017.

#normestatal #normautonómica #edudirectores

Iniciada por María Luisa Hidalgo Ortega en Materiales didácticos 22 Mar 2017.

Miembros

Distintivo

Cargando…
Licencia de Creative Commons
Lo publicado está bajo una licencia Creative Commons Reconocimiento 3.0.

2018   Creado por Red Social INTEF.   Tecnología de

Emblemas  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio