Atenció extraordinària per a juliol

La conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana acaba de publicar al DOGC una RESOLUCIÓ de la Secretaria Autonòmica d’Educació per la qual es convoca i regula el funcionament dels programes d’atenció extraordinària i reforç durant el mes de juliol dirigits a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO amb dificultats en les matèries que s’especifiquen en els instituts d’Educació Secundària del País Valencià.
La norma afecta, d'aquesta manera, a tots els centres de secundària que de manera voluntària es vulguen acollir, a impartir classes de recuperacions (els famosos repassos d'altres temps) en el mes de juliol, (també serà voluntària per a l'alumnat que tinga a be ajornar la seua estada a l'Institut)
En principi només afecta a les assignatures instrumentals, llengües i Matemàtiques, però per allò de posar les barbes a remulla ..., ja veurem com comença i com acaba.
La remuneració per aquest temps extraordinari és amb moneda del "Monopoly", és a dir, amb hores i crèdits per a sexennis i concursos.
És, al meu entendre, una mesura populista de cara a la galeria (pares i mares) que no té massa sentit i dubte de la seua eficàcia. Si realment volem una implicació dels progenitors en l'educació dels fills i de les filles, favor pobre fem si també li llevem la possibilitat que la família estiga unida, al menys, a l'estiu.
Per no parlar dels companys i companyes, futurs treballadors i treballadores de l'ensenyament, que veuran minvades les seues possibilitats d'aportar ajudes econòmiques al patrimoni personal i familiar, ja que aprofiten els mesos d'estiu per a traure algun euro extra.
Finalment, com queda amb aquesta disposició la formació permanent del professorat? Quina importància li dóna a aquest menester, necessari per altra banda, a eixa formació la Conselleria d'Educació?.
És una nova idea, una més, del Conseller d'Educació valencià, senyor Font de Mora, el mateix que ha imposat que la nova assignatura de la "ciutadania" es done en anglès.
Mentre esperem amb ansietat i, sobretot, amb preocupació, la següent inspiració del conseller i el seu equip, la polèmica està servida!.

Visitas: 16

Comentar

¡Necesitas ser un miembro de Internet en el Aula para añadir comentarios!

Participar en Internet en el Aula

2021   Creado por Red Social INTEF.   Tecnología de

Emblemas  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio